Föreläsningar från verkligheten

Föreläsningar från verkligheten

Riktar sig till dig som jobbar och möter människor som behöver stöd och riktlinjer för att utvecklas.

Möt Maja som lever med Aspergers syndrom och Borderline. Möt Husseins gripande föreläsning från Nyanländ till Nyanställd – två högaktuella ämnen som berör oss alla!

Kombinera våra föreläsningar med delar från våra handledarutbildningar, du kommer garanterat öka dina kunskaper och förståelsen avsevärt!


”Bakom masken”, föreläsning med Maja

2 timmar

En inspirerande, känslosam och lärorik föreläsning om en resa från kaos i livet till struktur och att samtidigt gå från mörkret bakom masken till ljuset framför.

Föreläsare är Maja Holmgren Wiberg. Maja jobbar idag som administrativ- och ekonomiassistent och föreläsare på INDA och lever med Aspergers syndrom och Borderline.

Maja berättar om sina erfarenheter från skolan, landslaget i kanot, kontakten med myndigheter och hur hon kommit dit hon är idag. Hon berör ämnen som mobbing, utanförskap, ångest, självskadebeteende, diagnosticeringsprocessen, vikten av kunskap och förståelse hos lärare, ledare och handläggare och vilka konsekvenser det får när detta inte finns.

Maja har föreläst på högstadie- och gymnasiumskolor runt om i Sverige, och fått fantastiska lovord!

NPF och psykisk ohälsa + Maja = Sant

1 dag

Kombinera gärna NPF/psykisk ohälsa halvdagen med en föreläsning med Maja. Du kommer garanterat öka dina kunskaper och förståelsen avsevärt!


 

Från Nyanländ till Nyanställd – Föreläsning med Hussein

2 timmar

Behöver ni kunskaper om kulturskillnader och vill lära mer om bemötande av människor från andra länder och kulturer? Boka Husseins gripande föreläsning som ger dig ökad förståelse om hur det är att vara ny i Sverige.

Hussein Darweesh föreläser om sina upplevelser från barndom, studier, jobb och flykten från sitt hemland. Hussein berättar även om hur det är att vara nyanländ i Sverige, svårigheterna med exempelvis myndigheter och en ny annorlunda arbetsmarknad.

Vad har nyanlända i ryggsäcken? Varför agerar och reagerar de som de gör?

Vill du lära mer om kulturella skillnader, bemötande av människor som upplevt traumatiska händelser, välkommen till Husseins föreläsning. Han har föreläst på skolor, förskolor och på privata coachföretag och fått oerhörd bra respons!

 

Hussein jobbar idag som arbetskonsulent och föreläsare på INDA utbildning.

 

Språkstöd + Hussein = sant

1 dag

Kombinera gärna språkstöds halvdagen med en föreläsning med Hussein. Du kommer garanterat få nya insikter och ökat förståelsen för en målgrupp som berör oss alla. Hussein uppmanar oss att våga prata om kulturella skillnader!


 

Föreläsningarna vänder sig till dig som arbetar med att integrera människor från andra kulturer, eller möter människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa . De vänder sig till alla som vill att människor från marginaliserade grupper ska utvecklas i en positiv riktning.

T ex:

  • Privata jobbcoachaktörer
  • Arbetsmarknadsenhet
  • Barnomsorg – Skola
  • Arbetsförmedling
  • Socialtjänst

Skriv till oss

Varmt välkommen att ringa eller mejla mig – jag svarar gärna! // Ulrika