Hur skriver du egentligen?

Hur skriver du egentligen? Enkelt – tydligt- begripligt?

 

I dagens informationstäta samhälle kanske det inte är kommunikationsmängden som är problemet utan kravet på att svara snabbt. Vår nyfikenhet gör att vi snabbt vill ta del av innehåll och ge respons. När kommunikationsmängden är hög och vår förmåga att behandla information överskrids blir det en belastning och ett problem. Vill du minska din IT stress?

SYFTE

Syftet med utbildningen är att få verktyg för ökad förståelsen kring kommunikationsvägar som mail, sms och sociala medier där informationsflödet är stort. Genom att titta på flöden tydliggör vi sammanhang och ökar förståelsen för hur man enklare kan undvika missförstånd och göra sig mer begriplig. Kommunikationsvägarna som fungerar fullt ut, kan bidra till både bättre produktivitet och ökad lönsamhet.

MÅL

Målet är tydlig och enkel kommunikation, där budskapet är riktat och där man tar hänsyn till lyssnaren eller läsaren. Genom enkla metoder, tydliga mallar och praktiska verktyg skapas en vardag där samtliga känner sig hörda och sedda och där stressen minskar.

KURSINNEHÅLL

  • Kommunikativa verktyg som grund för ökad förståelse
  • Vad innebär god kommunikation?
  • Finns det något sätt att förbättra kommunikationsflödet utan att minska informationsinnehållet?
  • Omgiven av idioter! – Eller hur du får din omgivning att förstå dig bättre?
  • Riktlinjer för hur information förmedlas.
  • Hur kommunikation kan öka samverkan.
  • Kommunikation, stress och arbetsmiljö.

METODIK

Utbildningen utgår från er vardag där kommunikation ligger i fokus. Genom praktiska övningar varvat med teori bygger vi upp nya metoder och nya tillvägagångssätt. Vi övar enskilt och i grupp.

UTBILDARE

LÄNGD

KURSMATERIAL

MAX ANTAL

ÖVRIGA UTBILDNINGAR

Skriv till oss

Varmt välkommen att ringa eller mejla mig – jag svarar gärna! // Ulrika