Varför är det kaos på jobbet?

Matchat ledarskap – rätt man på rätt plats

 

Det finns både ekonomiska och arbetsmiljörelaterade vinster om man som ledare lär sig identifiera förmågor och kompetensnivåer hos de anställda och sedan anpassar sin ledarstil mot dessa. Innehållet i denna utbildning är grundat på 2000 timmars forskning, studier, teorier och modeller vad gäller matchat ledarskap.

SYFTE

Verktyg för matchad ledarstil i syfte att lyfta kompetens och drivkraft hos medarbetarna. Lära sig förstå olika kompetensnivåer och hur de påverkar ditt ledarskap. Förstå behovet av fyra olika ledarstilar och hur man använder dem effektivt.

MÅL

Bygga framgångsrika team, team som genom rätt ledarskap når organisationens mål. Lära dig att känna igen fyra olika kompetensnivåer och hur det påverkar ditt ledarskap.

KURSINNEHÅLL

  • Vad är bra ledarskap?
  • Ledarstilar – hur använder jag dem?
  • Motivera din grupp för att maximera verksamheten.
  • Hur vänder man negativa personer och grupper?
  • Kommunikation för ledare – skapa engagemang och ett positivt driv bland dina medarbetare.
  • Hur är man auktoritär utan att bli översittare.

METODIK

Vi utgår från fyra kompetensnivåer (Kn) Kn1 till Kn4. Identifiering av kompetensnivåer är grundläggande för att du som ledare ska kunna lägga dina resurser på rätt drivkraft och ledarstil kopplat till respektive person. Det är en pedagogisk metod med Dialog i par, grupp, storgrupp, upplevelseövningar, rollspel och träning. Pedagogiken bygger på upplevelsebaserad lärande.

UTBILDARE

LÄNGD

KURSMATERIAL

MAX ANTAL

ÖVRIGA UTBILDNINGAR

Skriv till oss

Varmt välkommen att ringa eller mejla mig – jag svarar gärna! // Ulrika